Lista składników

Dowiedz się więcej o właściwościach naszych składników.

Witamina A przyczynia się do prawidłowego metabolizmu żelaza, utrzymania prawidłowych błon śluzowych, wyglądu skóry oraz przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz narządu wzroku.
Astaksantyna występuje na przykład w algach i łososiu i jest substancją nadającą łososiowi różową barwę.
Witaminy B6 i B12 przyczyniają się do prawidłowego metabolizmu energetycznego, prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz prawidłowych funkcji psychologicznych. Witaminy B6 i B12 przyczyniają się również do prawidłowego tworzenia czerwonych krwinek oraz funkcjonowania układu odpornościowego. Zmniejszają również zmęczenie i znużenie.

Bioflawonoidy zwiększają wchłanianie witaminy C w wątrobie, nerkach i nadnerczach.

Witamina C przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym oraz zmniejszenia zmęczenia i znużenia. Przyczynia się również do prawidłowego tworzenia kolagenu ważnego dla naczyń krwionośnych organizmu, struktury kości, chrząstek, skóry, dziąseł i zębów oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego w celu zwiększenia wchłaniania żelaza, a także przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i funkcji psychologicznych.

Witamina D przyczynia się do prawidłowego wchłaniania i wykorzystania wapnia i fosforu. Witamina D przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu wapnia we krwi, przyczynia się do utrzymania prawidłowej budowy kości, zębów i mięśni. Witamina D przyczynia się także do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i odgrywa ważną rolę w procesie podziału komórek.

Antyoksydacyjna witamina E chroni komórki organizmu przed stresem oksydacyjnym.

Kwasy tłuszczowe Omega-3 EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, a DHA przyczynia się również do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i wzroku. Korzystny wpływ na serce osiąga się przy dziennym spożyciu co najmniej 250 mg EPA i DHA. Korzystny wpływ na mózg i wzrok osiąga się poprzez dzienne spożycie co najmniej 250 mg DHA.

Żeń-szeń zapewnia energię fizyczną i psychiczną oraz dobre samopoczucie, sprzyja uczeniu się i koncentracji.

Jod przyczynia się do prawidłowego poziomu poznawczego, metabolizmu energetycznego, wspiera funkcje układu nerwowego i prawidłową pracę tarczycy.

Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi i utrzymania prawidłowej struktury kości.

Wapń przyczynia się m.in. do prawidłowego krzepnięcia krwi, metabolizmu energetycznego, uczestniczy w prawidłowym procesie przekazywania informacji międzykomórkowych oraz przyczynia się do utrzymania zdrowych zębów i budowy kości.

Miedź przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego, transportu żelaza, pigmentacji włosów i skóry, prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.

Chrom przyczynia się do prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych oraz utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi.

Likopen to czerwony pigment w pomidorach. Bardzo istotną właściwością likopenu jest ograniczanie ilości szkodliwych wolnych rodników w organizmie.

Magnez przyczynia się m.in. do zmniejszenia zmęczenia i prawidłowego metabolizmu energetycznego. Przyczynia się również do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, prawidłowej pracy mięśni oraz utrzymania zdrowych zębów i struktury kostnej.

Mangan przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego, tworzenia tkanki łącznej, utrzymania prawidłowej struktury kości oraz ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.

Molibden przyczynia się do prawidłowego metabolizmu aminokwasów siarkowych. Umożliwia produkcję enzymów niezbędnych do przyswajania cukrów i tłuszczów, czyli bierze udział w procesie dostarczania komórkom energii. Jest niezbędny do prawidłowego przyswojenia żelaza, a tym samym chroni nas przed anemią.

Ekstrakt z dzikiej róży jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe i sterole.
Koenzym Q10 to witaminopodobna substancja obecna i potrzebna w wytwarzaniu energii naszych komórek – mitochondriach.
Selen przyczynia się do prawidłowej spermatogenezy i prawidłowego funkcjonowania tarczycy, pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie oraz przyczynia się prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, a także chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowej równowagi kwasowej, metabolizmu węglowodanów, funkcji poznawczych, syntezy DNA, płodności i reprodukcji oraz utrzymania prawidłowej struktury kości, paznokci, skóry i włosów. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu testosteronu we krwi i prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.

Nasze trzy wiodące gwiazdy

Naturalne składniki
Używamy tylko substancji, które zostały wyekstrahowane w sposób, który nie szkodzi przyrodzie ani człowiekowi. Używamy naturalnych składników, które są możliwie najbardziej identyfikowalne, aby kontrolować cały proces – od zbioru do spożycia.

Wysoka jakość
Zawsze wybieramy certyfikowane składniki – zarówno substancje aktywne, jak i substancje pomocnicze o wysokiej jakości, aby organizm mógł lepiej przyswajać nasze suplementy diety.

Dodatkowe efekty dla zdrowia
Zawsze staramy się łączyć różne składniki tak, aby wzajemnie się wzmacniały i dawały dodatkowe efekty. Nazywamy to the Multiple Effect Accelerator.